Frontend fejlesztői roadmap - Composite Solutions
Composite Solutions

Frontend fejlesztői roadmap

Frontend fejlesztői roadmap

Webfejlesztés alapjai

Ahhoz, hogy webfejlesztővé váljunk, fontos tisztán látni magát a webet mint környezet, az alapvető működési módját, a releváns protokollokat, szervereket, klienseket és átfogóan tekinteni a képre.


HTML és CSS

A HTML és a CSS minden weboldal gerince. Magát a weboldal elrendezését, struktúráját HTML-ben építjük fel, míg a grafikai elemeit, színeit és minden egyéb stílussal kapcsolatos beállítást a CSS-ekben végezzük el. Sok nyílt forráskódú eszköztár található az interneten, melyekkel a fejlesztés könnyebb és gyorsabb, (pl.: bootstrap), de ezek használatához muszáj értenünk mi történik a háttérben.


JavaScript

A webes frontend harmadik nagy alappillére - a HTML és a CSS mellett - a JavaScript. Ahhoz, hogy életre keljen a stílusokkal ugyan rendelkező, de statikus weboldalunk, az interaktív, dinamikus elemeket JavaScript segítségével szükséges az oldalba belefejlesztenünk.


Angular

Azok az idők már elmúltak, ahol az ember nekiállt natív HTML, CSS és JavaScript kódokból felépíteni a weboldalakat. A mai világban a webfejlesztést a keretrendszerek uralják, úgy, mint az Angular, a React JS vagy a Vue.js. Ezek a keretrendszerek nem csupán struktúrát adnak a kódnak, de megkönnyítik a fejlesztést és felgyorsítják a folyamatot.


React JS

Az Angularhoz hasonló, rendkívül népszerű webalkalmazás fejlesztési keretrendszer a React JS. Mint a többi esetében, itt is lehetőség van újra felhasználható egyedi komponensek készítésére, melyek összeépítésével modern interaktív felületeket kapunk. Míg az Angular-t a Google támogatja, addig a React JS mögött a Facebook áll.


Vue.js

A Vue.js egy nagyon gyorsan fejlődő, egyre népszerűbb keretrendszer. A Vue óriási előnye, hogy könnyen tanulható, viszonylag “lightweight”, viszont rendkívül erős és sokoldalú, ezáltal minden igény megvalósítható benne. Ha webes környezetről van szó, a Composite-os fiúk a Vue-ra esküsznek!

Digitális transzformáció.
Vágjunk bele együtt MÉG MA!